Ir al contenido principal

TURISME PERSONAL vs TURISME

QUÈ ÉS EL TURISME?

   El turisme per a mi, o almenys, el que jo entenc per turisme, és l'oportunitat que tenim les persones de conéixer llocs que per a nosaltres eren desconeguts i què gràcies a viatjar han deixat de ser-ho. També ens ofereix l'oportunitat de conéixer  gent diferent, amb cultures i costums distintes a les nostres.

   Dins del turisme en podem trobar de molts tipus, els més coneguts i que més en practiquem són: el turisme rural, el cultural, d'oci i el gastronòmic. Encara que existeixen més tipus de turisme.

   Per una altra banda, baix el meu punt de vista, el turisme es pot dividir per èpoques de l'any, ja que varien les activitats que es realitzen durant els viatges. A Espanya, per exemple, podem trobar a l'estiu un turisme concentrat a la costa, gràcies al clima mediterrani del què gaudim, també a l'estiu les muntanyes s'utilitzen per fer senderisme, mentre que a l'hivern s'utilitzen principalment per a la temporada d'esquí, ja que crea molts llocs de treball gràcies a les estacions d'esquí.

   Per finalitzar, pense que perquè el turisme funcione fan falta dos factors molt importants, l'oferta i la demanda. Per una banda trobem una demanda per part de la gent que viatja i per altra banda trobem una oferta  proporcionada en gran part  pel sector serveis (hotels, restaurants, bars, càmpings...).


   Aquesta era una definició i opinió personal sobre què era per a mi el turisme, a continuació deixe la definició de l'OMT sobre el turisme. L'OMT és l'organisme internacional encarregat de l'organització i promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a totes les persones.

   L'OMT ha acordat la definició oficial de turisme com "el desplaçament de persones fora del seu entorn habitual, per un període superior a 24 hores i inferior a un any per un motiu que no siga el d'una activitat remunerada". O també "les activitats que realitzen les persones durant els seus viatges i estàncies en llocs diferents al seu entorn habitual, per un període de temps inferior a un any, amb finalitats d'oci, per negocis o per altres motius".

   Pel que fa a la història del turisme, a l'antiga Grècia ja es donaven casos de persones que viatjaven per plaer o curiositat, encara que el principal motiu dels viatges eren comercials. Per altra banda la mitologia grega parla dels viatges i els mitifica, un clar exemple són les Set Meravelles, que tots i totes podem vore en il·lustracions, però de les quals només existeix la Gran Piràmide de Guiza. També es començà a viatjar per les peregrinacions religioses o per la celebració dels Jocs Olímpics.
Els romans distingeixen entre otium (oci) i negotium (treball), es crea una gran xarxa de camins al mateix temps que apareixen les segones residències. Pausianias escriu la primera guia de viatge de la història dirigida  als viatgers romans.

   A partir d'aquest punt el turisme evoluciona progressivament i es converteix en una eina per comercialitzar i traure benefici econòmic.

   Aquesta és la primera entrada del blog Turisme Tasoquer.... i les que queden. El grup està format per Andrea Gascó, David Sanz, Javi Ruiz i Manel San Fèlix.


Manel San Fèlix Palencia

Comentarios

Entradas populares de este blog

Hola a todos y bienvenidos una semana más al blogg de Turismo Tasoquero! Esta semana estuvo en clase Eva Mª Moreno Herreros, directora de la empresa de animación "Somnis", quien nos informó sobre todo lo que se hace en animación de hotel o cómo podemos enfocar las diferentes edades para realizar actividades y que se sientan atraídos por éstas. Lo primero, Eva nos contó su experiencia, de cómo pasó de estudiar psicología a entregar currículums en una feria de encuentro de empresas y diferentes sectores de trabajo por los que se sentía atraída pero que sin embargo, no tenía mucho que ver con lo que ella había estado estudiante anteriormente. Consiguió entrar en una empresa de animación como sustituta, para la que trabajaría más tarde gracias a su gran interés e involucración en dicha empresa. Eva nos explicó qué hace su empresa cuando trabaja en un hotel con respecto a la animación infantil (cumpleaños, ludotecas...), animación de empresa (publicitar marcas, acciones d

ACTUAMOS POR Y PARA EL SAHARA.

 Aprovechando que el próximo viernes 16 de Febrero vamos a realizar una pequeña obra en el centro de juventud Campoamor, vinieron a contarnos el proyecto FETESA (Festival de Teatro España- Sahara). El cual realiza pequeñas semanas culturales enfocadas al teatro en la que los niños y niñas del Sahara se preparan pequeñas actuaciones que son representadas durante esa semana, también en esa semana allí enseñan pequeñas pautas para enseñar teatro. Nos comentaron grandes proyectos futuros como el proyecto de vacaciones en paz, en el que vienen a pasar el verano niños y niñas Saharauis. Nosotros esperamos con muchas ganas el día 16 para realizar nuestra pequeña obra para aportar nuestro pequeño granito de arena a este proyecto.

Turismo sostenible y el deber del animador

Esta semana a parte de continuar con el análisis del terreno escogido para el proyecto de Turismo, hemos hablado sobre la animación turística y el papel del animador. Hasta ahora, la animación en el sector turístico se ha basado en su mayoría en la ejecución de actividades físicas repetitivas y limitadas. Por esta razón, nuestro deber es trasformar la animación en una experiencia que invite al turista a entablar un dialogo continuo con la cultura y los ecosistemas del destino. Para ello es necesario crear un proceso de desarrollo donde el individuo o grupo forme parte activa y a su vez les proporcione un desarrollo físico y mental, vinculando al ser humano con la naturaleza a través del juego. El reto del animador es crear emociones que asombren al turista y que le den a los actores locales la posibilidad de construir sus proyectos de vida. Para conseguir esto el animador debe tener un apoyo teórico en áreas como sociología, psicología, antropología, turismo, etc. Además, debe d