Ir al contenido principal

WELCOME TARRAGONA!!!!

Després d'un any esperant ja està acií!!!! L'acampada que tant esperàvem i per la que tant hem treballat per tal de preparar-la i oganitzar-la correctament. 

Igual que l'any passat, aquest any també ens hem anat d'acamapada, però amb la xicoteta diferència de ser nosaltres els organitzadors i organitzadores, tenint axí que posar-nos d'acord amb el grup de la vesprada, per poder preparar tots els jocs i tallers que havien de realitzar els nostres usuaris. I no s'oblidem de la gran vetlada, de la qual parlarem més endavant. 

Aquesta acampada no només era especial perquè forem les i els organitzadors nosaltres, sinó perquè un grup d'estudiants d'animació de Tarragona es va apuntar a vindre gràcies al nostre professor Carles. Notícia que es va motivar moltíssim a l'hora de preparar l'acampada.


A partir d'aquest moment la nostra preocupació era saber quantes persones venien, on anàvem a fer l'acampada, quines activitats i tallers anàvem a realitzar i què podíem fer per a la vetlada, ja que el nivell de l'any passat era prou alt i havíem de superar-lo. Passet a passet vam anar solucionant les qüestions i problemes que anaven sorgint. Vam trobar un lloc per fer l'acampada, ja sabíem quantes persones érem, ja teníem els jocs i tallers pensats i ja sabíem qué volíem fer a la vetlada. Ara l'únic que faltava era posar-se a treballar per tal de crear i donar-li forma a totes les coses que teníem pensades, ja que estàvem ja en gener i faltaven escasos dies per a l'acampada.

Jo personalment estava dividit en dos grups, un per preparar el gran joc del matí i el joc transversal i l'altre per preparar la nostra part de la vetlada, en aquest cas el teatre musical, ambientat en els "Viatges del Temps", que era la temàtica de l'acampada.


Pel que fa al gran joc i al joc transversal va ser fàcil pensar-ho, ja que la nostra companya Lidia ens va proposar una variant d'un joc i ens va agradar moltíssim, només teníem que preparar el material que necessitàvem per al joc i no sigué complicat gràcies al treball dels meus companys i companyes. Ara l'únic que ens quedava era esperar que arribara el dia per vore com reaccionava la gent i quin nivell de participació tenien. Gràcies a les companyes i companys de la vesprada amb les dinàmiques de presentació i a úesperit tasoquer dels participants, els nostres jocs van eixir fenomenalment bé, inclos els professors participaren activament.

Pel que fa a la vetlada, també vam tindre fàcil el procès de creació del teatre musical, ja que comptàvem amb l'ajuda de Rubén que és un gran ballarí i compositor de cançons. Una vegada ja teníem el guió i les coreografries preparades, només ens quedava assajar. Estiguérem durant dies assajant perquè l'espectacle estiguera a l'altura dels convidats, inclús ens quedàrem algun dia a l' institut a les hores que no teníem classe per tal d'assajar un poc més i que tot estiguera correcte.


I per fí el gran dia arribà. Quedàrem sobre les 8:00 del matí, per tal d'arribar prompte a l'alberg i així aprofitar tot el matí. Una vegada arribàrem, vam tindre la primera presa de contacte amb l'alumnat de Tarragona i les impressions van ser boníssimes. Pel matí teníem preparada l'activitat de presentació, el gran joc i l'explicació del joc transversal i una gymkana. Per la vesprada es van realitzar els tallers preparats per ambdos grups i a la nit es va realitzar la vetlada molt esperada per tot l'alumnat.

La vetlada va començar amb la representació del teatre musical del meu grup on vam eixir amb moltes ganes i il·lusió, on he d'agrair al públic l'ànim i la participació que van tindre. La vetlada acabà amb l'actuació del grup de la vesprada amb un teatre creat per ells i elles. 



El final estava arribant i era hora d'acomiadar-se. L'alumnat de Tarragona ens convidà a anar a Tarragona en febrer per tal de mostrar-nos com treballen allí. Es mesclaren una sèrie de sentiments com el de tristesa, alegria i enyorança per tornar a vore'ns. Açò ja havia acabat, l'únic que puc dir és que gràcies per aquesta experiència, ha sigut increïble i he pogut conéixer a gent nova de distintes parts d'Espanya, que encara que estiguem lluny tenim moltes coses en comú.



GRÀCIES!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Hola a todos y bienvenidos una semana más al blogg de Turismo Tasoquero! Esta semana estuvo en clase Eva Mª Moreno Herreros, directora de la empresa de animación "Somnis", quien nos informó sobre todo lo que se hace en animación de hotel o cómo podemos enfocar las diferentes edades para realizar actividades y que se sientan atraídos por éstas. Lo primero, Eva nos contó su experiencia, de cómo pasó de estudiar psicología a entregar currículums en una feria de encuentro de empresas y diferentes sectores de trabajo por los que se sentía atraída pero que sin embargo, no tenía mucho que ver con lo que ella había estado estudiante anteriormente. Consiguió entrar en una empresa de animación como sustituta, para la que trabajaría más tarde gracias a su gran interés e involucración en dicha empresa. Eva nos explicó qué hace su empresa cuando trabaja en un hotel con respecto a la animación infantil (cumpleaños, ludotecas...), animación de empresa (publicitar marcas, acciones d

ACTUAMOS POR Y PARA EL SAHARA.

 Aprovechando que el próximo viernes 16 de Febrero vamos a realizar una pequeña obra en el centro de juventud Campoamor, vinieron a contarnos el proyecto FETESA (Festival de Teatro España- Sahara). El cual realiza pequeñas semanas culturales enfocadas al teatro en la que los niños y niñas del Sahara se preparan pequeñas actuaciones que son representadas durante esa semana, también en esa semana allí enseñan pequeñas pautas para enseñar teatro. Nos comentaron grandes proyectos futuros como el proyecto de vacaciones en paz, en el que vienen a pasar el verano niños y niñas Saharauis. Nosotros esperamos con muchas ganas el día 16 para realizar nuestra pequeña obra para aportar nuestro pequeño granito de arena a este proyecto.

Turismo sostenible y el deber del animador

Esta semana a parte de continuar con el análisis del terreno escogido para el proyecto de Turismo, hemos hablado sobre la animación turística y el papel del animador. Hasta ahora, la animación en el sector turístico se ha basado en su mayoría en la ejecución de actividades físicas repetitivas y limitadas. Por esta razón, nuestro deber es trasformar la animación en una experiencia que invite al turista a entablar un dialogo continuo con la cultura y los ecosistemas del destino. Para ello es necesario crear un proceso de desarrollo donde el individuo o grupo forme parte activa y a su vez les proporcione un desarrollo físico y mental, vinculando al ser humano con la naturaleza a través del juego. El reto del animador es crear emociones que asombren al turista y que le den a los actores locales la posibilidad de construir sus proyectos de vida. Para conseguir esto el animador debe tener un apoyo teórico en áreas como sociología, psicología, antropología, turismo, etc. Además, debe d